Sos tatarski

    Sos tatarski

    2polubienia
    15min.


    Zrobione przez 140 osób

    Najlepszy sos tatarski, jaki kiedykolwiek próbowałem! Można go użyć do wędlin, zimnego mięsa, gotowanych jaj, ryb, owoców morza, frytek.

    Składniki
    ilość porcji: 40 

    • 1 l majonezu
    • 1/4 szklanki soku z cytryny
    • 1 szklanka drobno posiekanej cebuli (lub mniej, do smaku)
    • 1 szklanka drobno posiekanych kiszonych ogórków

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowe w: 15min. 

    1. W misce z nierdzewnej stali lub ze szkła wymieszać majonez z sokiem z cytryny, cebulą i ogórkiem.
    2. Przełożyć do pojemnika ze szkła lub tworzywa sztucznego ze szczelną pokrywką i wstawić do lodówki aby się przegryzł (np. na pół godziny).

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis