Sos tatarski

    (150)

    Najlepszy sos tatarski, jaki kiedykolwiek próbowałem! Można go użyć do wędlin, zimnego mięsa, gotowanych jaj, ryb, owoców morza, frytek.


    Zrobione przez 140 osób

    Składniki
    ilość porcji: 40 

    • 1 l majonezu
    • 1/4 szklanki soku z cytryny
    • 1 szklanka drobno posiekanej cebuli (lub mniej, do smaku)
    • 1 szklanka drobno posiekanych kiszonych ogórków

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowe w: 15min. 

    1. W misce z nierdzewnej stali lub ze szkła wymieszać majonez z sokiem z cytryny, cebulą i ogórkiem.
    2. Przełożyć do pojemnika ze szkła lub tworzywa sztucznego ze szczelną pokrywką i wstawić do lodówki aby się przegryzł (np. na pół godziny).

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny
    Średnia ocen z całego świata
    (150)

    Ten przepis nie ma jeszcze oceny z Polski, ale dostępne są oceny z innych stron świata:

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis