Mrożona mocha

    (259)
    1 dzień 5 min

    Wszyscy moi znajomi uwielbiają tę oszronioną kawę. Przed wlaniem kawy do szklanki możesz, wykorzystując syrop czekoladowy, zrobić falujące wzorki na wewnętrznych ściankach szklanki. Udekorować na wierzchu bitą śmietaną.


    Zrobione przez 238 osób

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 1,5 szkl. zimnej kawy
    • 2 szkl. mleka
    • 1/4 szkl. syropu czekoladowego
    • 1/4 szkl. cukru

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 5min.  ›  +1dzień mrożenie  ›  Gotowe w: 1dzień5min. 

    1. Wlać kawę do formy do lodu i zamrozić na "kość" (najlepiej zostawić na noc w zamrażarce).
    2. W blenderze połączyć kostki kawy, mleko, syrop czekoladowy i cukier. Miksować do uzyskania gładkiej masy. Wlać do szklanek i podawać.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny
    Średnia ocen z całego świata
    (259)