Poncz owocowy

    Poncz owocowy

    Zapisz do ulubionych
    20min.


    Zrobione przez 12 osób

    Ten meksykański poncz bezalkoholowy jest pełen smaku i witamin. Świetny napój z pływającymi owocami.

    Składniki
    ilość porcji: 20 

    • sok wyciśnięty z 3 pomarańczy
    • sok wyciśnięty z 3 cytryn
    • 225 g winogron bez pestek, przekrojonych na pół
    • 225 g śliwek, bez pestek, pokrojonych na kawałki wielkości kęsa
    • 1 ananas, obrany, z wyciętym środkiem, pokrojony na kawałki wielkości kęsa
    • 200 g (1 szkl.) cukru
    • 1 litr zaparzonej mocnej czarnej herbaty
    • 1 litr posiekanego lodu

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 20min.  ›  Gotowe w: 20min. 

    1. W dużej misce lub dzbanku na poncz połączyć sok z pomarańczy, sok z cytryny, winogrona, śliwki i ananasa. Wmieszać cukier. Wlać herbatę i wsypać lód.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis