Sos koperkowy

    (175)
    5 min

    Ten śmietankowy sos koperkowy doskonale pasuje do wszelkich ryb, zwłaszcza do łososia z grilla. Zależnie od smakowych upodobań, można do niego dodać mniej lub więcej cytryny i musztardy.


    Zrobione przez 160 osób

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 120 g (1/2 szkl.) śmietany
    • 1,5 łyżki musztardy typu dijon
    • 1 łyżka soku z cytryny
    • 2 łyżeczki posiekanego świeżego koperku

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 5min.  ›  Gotowe w: 5min. 

    1. Dokładnie wymieszać razem śmietanę, musztardę, sok z cytryny i koperek. Schłodzić przed podaniem.
    Zobacz wszystkie przepisy (12)

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny
    Średnia ocen z całego świata
    (175)

    Komentarze po polsku (1)

    autor:
    1

    Świetny sosik, do pstrąga z grilla pasuje idealnie Polecam! Zapraszam na mojego bloga, w którym m.in przepisy, które testuję www.goodtotry.blogspot.com  -  13 lut 2013

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis
    Więcej zbiorów przepisów (6)