Klasyczna hiszpańska sangria

    Klasyczna hiszpańska sangria

    7polubień
    2godz.10min.


    Zrobione przez 877 osób

    Ten przepis to tradycyjna wersja popularnego hiszpańskiego napoju alkoholowego na bazie wina.

    Składniki
    ilość porcji: 6 

    • 1 cytryna
    • 1 limonka
    • 1 pomarańcza
    • 1,5 szkl. rumu
    • 0,5 szkl. cukru
    • 750 ml czerwonego wina wytrawnego
    • 1 szkl. soku pomarańczowego

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  +2godz. chłodzenie  ›  Gotowe w: 2godz.10min. 

    1. Owoce, rum, wino i sok pomarańczowy należy dobrze schłodzić. Cytrynę, limonkę i pomarańczę pokroić na plasterki i włożyć do dużego szklanego dzbanka. Wlać rum i wsypać cukier. Wstawić do lodówki na 2 godziny, aby sangria nabrała smaku.
    2. Przed podaniem lekko rozgnieść drewnianą łyżką owoce, a następnie wlać wino i sok pomarańczowy. Dodać cukier jeśli sangria jest za mało słodka.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis