Lemoniada imbirowa

    Lemoniada imbirowa

    3polubienia
    1godz.10min.


    Zrobione przez 71 osób

    Świetny pomysł na lemoniadę. Można zamrozić część lemoniady w kostki lodu, aby później je dodać do lemoniady. W ten sposób nie rozwodnimy napoju wodnymi kostkami z lodu.

    Składniki
    ilość porcji: 20 

    • 3 szkl. cukru
    • 4 l wody
    • 14 plasterków świeżego imbiru
    • 4 szkl. świeżego soku z cytryny
    • 2 cytryny

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 5min.  ›  Gotowanie: 5min.  ›  +1godz. chłodzenie  ›  Gotowe w: 1godz.10min. 

    1. W 8-litrowym rondlu połączyć wodę z cukrem i imbirem. Doprowadzić do wrzenia mieszając od czasu do czasu. Zdjąć z ognia.
    2. Wmieszać sok z cytryny. Odstawić na 15 minut. Wyjąć imbir i wstawić lemoniadę do lodówki na 1 godzinę.
    3. Podawać z lodem i plasterkami cytryny.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis