Poncz dla dzieci - kinderpunsch

    Poncz dla dzieci - kinderpunsch

    1polubienie


    Zrobione przez 36 osób

    Kinderpunsch jest podawany na Święta Bożego Narodzenia głównie w Niemczech. Sok winogronowy można zamienić sokiem jabłkowym.

    Składniki
    ilość porcji: 12 

    • 1 szkl. wody
    • 2/3 szkl. cukru
    • 2 szczypty mielonych goździków
    • 1 laska cynamonu
    • 3 szkl. soku jabłkowego
    • 1 cytryna, pokrojona na plasterki

    Sposób przygotowania

    1. W 3-litrowym rondelku połączyć wodę z cukrem, goździkami i cynamonem i doprowadzić do wrzenia.
    2. Dodać sok jabłkowy i podgrzać aż będzie gorące, ale nie zagotować. Wyjąć przyprawy i zalać plasterki cytryny w naczyniu do serwowania. Podawać ciepłe.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis