Bulion drobiowy

    Bulion drobiowy

    2polubienia
    10godz.15min.


    Zrobione przez 194 osoby

    Ten bulion często robię, aby później wykorzystać go do przygotowania innych dań. Przeważnie używam piersi i skrzydełka, ale inne części z kurczaka też będą świetne.

    Składniki
    ilość porcji: 5 

    • 1100 g mięsa kurczaka z kośćmi
    • 1400 ml wody
    • 2 łodygi selera naciowego, posiekane
    • 2 marchewki, posiekane
    • 1 cebula, pokrojona na ćwiartki
    • 1 łyżka suszonej bazylii

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowanie: 10godz.  ›  Gotowe w: 10godz.15min. 

    1. Umieścić w wolnowarze kurczaka razem z cebulą, wodą, selerem i bazylią.
    2. Gotować w niskiej temperaturze przez 8-10 godzin. Przed użyciem wywaru odcedzić go, a warzywa zużyć np. do sałatki. Mięso można użyć do zupy.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis