Zupa z ogrodu

    Zupa z ogrodu

    3polubienia
    25min.


    Zrobione przez 17 osób

    Pyszna zupa z warzyw z ogrodu! Udekorować koperkiem, śmietaną i słodką papryką.

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 1400 ml (6 szkl.) bulionu drobiowego
    • 65 g (1/3 szkl.) nieugotowanego ryżu
    • 1 cebula, posiekana
    • 1 marchewka, pokrojona na plasterki
    • 2 łodygi selera naciowego, pokrojonego na plasterki
    • 40 g świeżego szpinaku, umytego i posiekanego
    • 75 g sałaty, umytej i poszarpanej na małe kawałki
    • 80 g posiekanej świeżej natki pietruszki
    • 1 szczypta pieprzu cayenne
    • sól i pieprz do smaku

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 15min.  ›  Gotowe w: 25min. 

    1. W dużej patelni gotować na wolnym ogniu pod przykryciem bulion z cebulą, marchewką, selerem i ryżem przez 35 minut aż ryż będzie miękki.
    2. Włożyć do innej patelni szpinak, sałatę i natkę pietruszki. Przykryć wodą i szybko doprowadzić do wrzenia. Odsączyć i dodać do zupy. Przyprawić natką pietruszki, solą, czarnym pieprzem i pieprzem cayenne. Zmiksować w blenderze na gładką masę. Można rozrzedzić zupę dodając więcej bulionu. Wstawić na noc do lodówki.

    Ryż bez tajemnic

    Chcesz się dowiedzieć jakie są gatunki ryżu i jak go najlepiej gotować? Przeczytaj nasz artykuł: "Jak ugotować ryż"!

    Domowy bulion

    Jeśli chcesz się dowiedzieć, jak przygotować domowy bulion drobiowy wszystkie cenne wskazówki znajdziesz w naszym artykule "Jak gotować bulion drobiowy?"

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis