Zupa krem z pomidorów
1 / 1 Zdjęcie:  sabbathkeeper328
Następne

Zupa krem z pomidorów

  • 3 2
  • 3
    polubienia
  • 40min.

Bardzo dobry przepis na zdrową zupę pomidorową, zamiast śmietany lub mleka użyłam tofu. Przyozdobić na koniec liśćmi bazylii.

Linda Green

Składniki

ilość porcji: 6 

  • 720 g pokrojonych w kostkę pomidorów
  • 1/2 cebuli
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 400 g miękkiego tofu
  • 600 g zupy pomidorowej w puszce
  • sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania

Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowanie: 25min.  ›  Gotowe w: 40min. 

  1. Podsmażyć pomidory i cebulę na tłuszczu aż cebula się zeszkli.
  2. Zmiksować zupę z puszki z tofu, następnie dodać do podsmażonej cebuli i pomidorów. Podgrzać aż będzie gorąca i jeśli potrzeba dodać wody. Przyprawić solą i pieprzem i posypać posiekanymi świeżymi liśćmi bazylii.

Zobacz także

Komentarze i oceny (2)

0
autor: kalisz.foto

Gratuluję! Świetny przepis na zupę pomidorową... "- 600 g zupy pomidorowej w puszce" idiotyzm - 28 lut 2014

0
autor: KasiaLinde

Niestety, miałam tylko twarde tofu naturalne z Polsoi, ale rozgniotłam je troszkę z mlekiem kokosowym i zmiksowałam jak w przepisie. Wyszło wspaniale. W ogóle lubię zupę pomidorową a ta ma cudowną konsystencję zupy krem. - 20 mar 2013

Dodaj swój komentarz

Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis
Opowiedz nam co Ci się podobało w tym przepisie, co zmieniłeś(aś) i jak Ci smakowało!

Podobne kategorie