Zupa krem z pomidorów

    Zupa krem z pomidorów

    3polubienia
    40min.


    Zrobione przez 31 osób

    Bardzo dobry przepis na zdrową zupę pomidorową, zamiast śmietany lub mleka użyłam tofu. Przyozdobić na koniec liśćmi bazylii.

    Składniki
    ilość porcji: 6 

    • 720 g pokrojonych w kostkę pomidorów
    • 1/2 cebuli
    • 1 łyżka oliwy z oliwek
    • 400 g miękkiego tofu
    • 600 g zupy pomidorowej w puszce
    • sól i pieprz do smaku

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowanie: 25min.  ›  Gotowe w: 40min. 

    1. Podsmażyć pomidory i cebulę na tłuszczu aż cebula się zeszkli.
    2. Zmiksować zupę z puszki z tofu, następnie dodać do podsmażonej cebuli i pomidorów. Podgrzać aż będzie gorąca i jeśli potrzeba dodać wody. Przyprawić solą i pieprzem i posypać posiekanymi świeżymi liśćmi bazylii.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (3)

    autor:
    4

    Gratuluję! Świetny przepis na zupę pomidorową... "- 600 g zupy pomidorowej w puszce" idiotyzm - 28 lut 2014

    Amieszka
    autor:
    1

    - - 30 cze 2015

    KasiaLinde
    autor:
    0

    Niestety, miałam tylko twarde tofu naturalne z Polsoi, ale rozgniotłam je troszkę z mlekiem kokosowym i zmiksowałam jak w przepisie. Wyszło wspaniale. W ogóle lubię zupę pomidorową a ta ma cudowną konsystencję zupy krem. - 20 mar 2013

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis