Zaloguj się Zarejestruj się

Zupa krem z pomidorów

3komentarze
3polubienia
40min.


Zrobione przez 29 osób

Bardzo dobry przepis na zdrową zupę pomidorową, zamiast śmietany lub mleka użyłam tofu. Przyozdobić na koniec liśćmi bazylii.

Linda Green

Składniki
ilość porcji: 6 

  • 720 g pokrojonych w kostkę pomidorów
  • 1/2 cebuli
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 400 g miękkiego tofu
  • 600 g zupy pomidorowej w puszce
  • sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania
Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowanie: 25min.  ›  Gotowe w: 40min. 

  1. Podsmażyć pomidory i cebulę na tłuszczu aż cebula się zeszkli.
  2. Zmiksować zupę z puszki z tofu, następnie dodać do podsmażonej cebuli i pomidorów. Podgrzać aż będzie gorąca i jeśli potrzeba dodać wody. Przyprawić solą i pieprzem i posypać posiekanymi świeżymi liśćmi bazylii.

Podobne przepisy

Komentarze i oceny (3)

kalisz.foto
autor:
3

Gratuluję! Świetny przepis na zupę pomidorową... "- 600 g zupy pomidorowej w puszce" idiotyzm - 28 lut 2014

Amieszka
autor:
0

- - 30 cze 2015

KasiaLinde
autor:
0

Niestety, miałam tylko twarde tofu naturalne z Polsoi, ale rozgniotłam je troszkę z mlekiem kokosowym i zmiksowałam jak w przepisie. Wyszło wspaniale. W ogóle lubię zupę pomidorową a ta ma cudowną konsystencję zupy krem. - 20 mar 2013

Dodaj swój komentarz

Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis

Podobne kategorie