Zupa dietetyczna

    Zupa dietetyczna

    7polubień
    50min.


    Zrobione przez 85 osób

    Jest wiele sposobów na przygotowanie zupy dietetycznej. Najważniejsze jest, żeby miała dużo warzyw i mnóstwo naturalnego błonnika.

    Składniki
    ilość porcji: 8 

    • 1 średnia główka kapusty, posiekanej
    • 1 cebula, posiekana
    • 3 duże marchewki, posiekane
    • 3 łodygi selera naciowego, posiekane
    • 3 pomidory, posiekane
    • 450 g mrożonej fasolki szparagowej
    • 2 opakowania (2 x 30 g) zupy cebulowej w proszku
    • 1400 ml (6 szkl.) wody

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 20min.  ›  Gotowanie: 30min.  ›  Gotowe w: 50min. 

    1. W dużym garnku połączyć wodę z zupą cebulową i warzywami. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu aż warzywa będą miękkie.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis