Pyszne, wilgotne, dietetyczne ciasto, z duchami świetne na Halloween. Duchy można narysować białym lukrem (lukier: wymieszać na gładką masę cukier puder z gorącą wodą).
Zamist cukru pudru można zrobić lukier lub polewę czekoladową.
Chcesz dowiedzieć się więcej o dyni? Jak ją wybierać, przechowywać, jak przygotować puree i co zrobić z pestkami? Koniecznie przeczytaj nasz artykuł: "Wszystko o dyni", z którego dowiesz się także jakie ciekawe gatunki dyni możesz wykorzystać w kuchni!
Gubisz się w przeliczaniu szklanek na gramy? Nie wiesz ile mililitrów mieści się w łyżce? Sprawdź nasz artykuł "Przeliczniki kuchenne", gdzie znajdziesz odpowiedzi na te i wiele innych pytań, a także szybką ściągawkę z najpopularniejszymi składnikami.
Jeśli nie chcesz używać kupnego cukru wanilinowego, zrób w domu prawdziwy cukier waniliowy. Jak to zrobić przeczytasz w naszym artykule: "Domowy cukier waniliowy"
Uwielbiam ten przepis i to ciasto Specjalnie nawet zaczęłam mrozić paczuszki z dynią, żeby móc się cieszyć tym smakołykiem przez całą zimę Mniam! - 23 paź 2014
dodałem więcej dyni (3 szklanki) oraz nie dodałem orzechów. - 27 paź 2013
Uważam ,że to dobry przepis z wykorzystaniem dyni ,odpowiedni na jesień i halloween - 29 paź 2013