Kurczak w sosie pomarańczowym

    Kurczak w sosie pomarańczowym

    6polubień
    20min.


    Zrobione przez 60 osób

    Wszyscy mnie proszą, żebym zrobiła ten przepis jeszcze raz i jeszcze raz! Danie świetnie smakuje ze świeżą sałatką.

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 4 połówki piersi kurczaka bez kości i skóry
    • sok wyciśnięty z 6 pomarańczy
    • 3 łyżki cienko pokrojonej dymki
    • mielony czarny pieprz do smaku

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 10min.  ›  Gotowe w: 20min. 

    1. Utłuc filety z kurczaka na trochę cieńsze niż są.
    2. Wlać na patelnię sok pomarańczowy, dodać dymkę, pieprz i podgrzewać na śednim ogniu. Nie gotować na dużym ogniu, bo sok może się spalić i będzie gorzki.
    3. Ułożyć kurczaka w soku pomarańczowym i gotować aż będzie ugotowany w środku i soki z niego wypływające przezroczyste, około 10 minut. Podawać na talerzu polane powstałym sosem pomarańczowym.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis