Grillowany kurczak z imbirem w sosie z czarnej fasoli

    Grillowany kurczak z imbirem w sosie z czarnej fasoli

    2polubienia
    2godz.30min.


    Zrobione przez 24 osoby

    Soczyste grillowane udka kurczaka w akompaniamencie młodych ziemniaków, kukurydzy i sałatki ze świeżych warzyw.

    Składniki
    ilość porcji: 2 

    • 6 udek kurczaka bez skóry
    • 1 łyżka zgniecionego świeżego korzenia imbiru
    • 1 łyżka sosu z czarnej fasoli z czosnkiem
    • 1 łyżęczka oleju sezamowego
    • mielony czarny pieprz do smaku

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 20min.  ›  +2godz. marynowanie  ›  Gotowe w: 2godz.30min. 

    1. Włożyć udka do miski i dodać imbir, sos z czarnej fasoli, olej sezamowy i pieprz. Dobrze wszystko wymieszać. Włożyć do lodówki i marynować przez 2 godziny.
    2. Grillować w średniej temperaturze aż kurczak przestanie być różowy, ale wciąż będzie soczysty, około 20 minut, przewrócić raz na drugą stronę.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis