Wakacyjna sałatka z kurczaka

    (1678)

    Podawać na liściach sałaty lub w kanapkach. Stanąć z boku i z przyjemnością przyjmować zachwyt gości!


    Zrobione przez 1539 osób

    Składniki
    ilość porcji: 12 

    • 550 g ugotowanego kurczaka pokrojonego w kostkę
    • 235 ml majonezu
    • 1 łyżeczka papryki słodkiej
    • 1,5 szkl. suszonej żurawiny
    • 120 g posiekanego selera naciowego
    • 2 posiekane dymki
    • 75 g posiekanej zielonej papryki
    • 110 g posiekanych orzechów pekan
    • 1 łyżeczka soli z przyprawami
    • mielony czarny pieprz do smaku

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowe w: 15min. 

    1. W średniej misce połączyć majonez z papryką w proszku i solą. Dodać żurawinę, seler, paprykę zieloną, dymkę i orzechy. Dodać kurczaka i dobrze wymieszać. Przyprawić czarnym pieprzem do smaku. Schłodzić w lodówce przez 1 godzinę.

    Kostka idealna

    Jak pokroić warzywa i owoce w idealną, równą kostkę? Dowiedz się czytając nasz artykuł "Krojenie w kostkę owoców i warzyw".

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny
    Średnia ocen z całego świata
    (1678)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis