Zaloguj się Zarejestruj się

Kurczak z parmezanem

To jest mój ulubiony przepis na nóżki (lub udka) z kurczaka - pieczone w panierce z parmezanu. Podawać ze świeżą sałatką i warzywami.

Anika

Składniki
ilość porcji: 6 

  • 12 nóżek (pałek) z kurczaka
  • 160 g startego sera parmezan
  • 1 łyżeczka czarnego pieprzu
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 jajko

Sposób przygotowania
Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 45min.  ›  Gotowe w: 55min. 

  1. Rozgrzać piekarnik do 205 stopni C.
  2. W płytkiej miseczce wymieszać ser, sól i pieprz. W osobnej miseczce dobrze roztrzepać jajko. Obtoczyć kurczaka w jajku, a następnie w serze.
  3. Piec w nagrzanym piekarniku przez 45 minut, aż kurczak się ładnie przyrumieni.

Wszystko o kurczaku

Jeśli chcesz dowiedzieć się więcej o tym jak przechowywać i odpowiednio upiec kurczaka przeczytaj nasz artykuł: "Przygotowanie i przechowywanie kurczaka".

Podobne przepisy

Komentarze i oceny (0)

Dodaj swój komentarz

Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis

Podobne kategorie