Kurczak z parmezanem

    Kurczak z parmezanem

    1polubienie
    55min.


    Zrobione przez 623 osoby

    To jest mój ulubiony przepis na nóżki (lub udka) z kurczaka - pieczone w panierce z parmezanu. Podawać ze świeżą sałatką i warzywami.

    Składniki
    ilość porcji: 6 

    • 12 nóżek (pałek) z kurczaka
    • 160 g startego sera parmezan
    • 1 łyżeczka czarnego pieprzu
    • 1 łyżeczka soli
    • 1 jajko

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 45min.  ›  Gotowe w: 55min. 

    1. Rozgrzać piekarnik do 205 stopni C.
    2. W płytkiej miseczce wymieszać ser, sól i pieprz. W osobnej miseczce dobrze roztrzepać jajko. Obtoczyć kurczaka w jajku, a następnie w serze.
    3. Piec w nagrzanym piekarniku przez 45 minut, aż kurczak się ładnie przyrumieni.

    Wszystko o kurczaku

    Jeśli chcesz dowiedzieć się więcej o tym jak przechowywać i odpowiednio upiec kurczaka przeczytaj nasz artykuł: "Przygotowanie i przechowywanie kurczaka".

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis