Kurczak z parmezanem

To jest mój ulubiony przepis na kurczaka. Podawać ze świeżą sałatką i warzywami.

Anika

Składniki

ilość porcji: 6 

  • 12 nóżek kurczaka
  • 160 g startego sera parmezan
  • 1 jajko
  • 1 łyżeczka czarnego pieprzu
  • 1 łyżeczka soli

Sposób przygotowania

Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 45min.  ›  Gotowe w: 55min. 

  1. W płytkiej miseczce wymieszać sól, pieprz i ser. W osobnej miseczce ubić jajka do uzyskania koloru cytryny. Obtoczyć kurczaka w jajku, a następnie w serze.
  2. Piec w nagrzanym do 205 stopni C piekarniku przez 45 minut, aż kurczak zbrązowieje.

Wszystko o kurczaku

Jeśli chcesz dowiedzieć się więcej o tym jak przechowywać i odpowiednio upiec kurczaka przeczytaj nasz artykuł: "Przygotowanie i przechowywanie kurczaka".

Podobne przepisy

Komentarze i oceny (0)

Dodaj swój komentarz

Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis

Podobne kategorie