Soczysty kurczak w czosnku

    (5612)
    55 min

    Prosty do przygotowania, wystarczy zanurzyć w marynacie i upiec! Czosnkowe pyszności!


    Zrobione przez 5393 osoby

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 2 łyżeczki wyciśniętego czosnku
    • 60 ml (1/4 szkl.) oliwy z oliwek
    • 25 g (1/4 szkl.) bułki tartej
    • 20 g startego sera parmezan
    • 4 połówki piersi kurczaka bez skóry i kości

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 20min.  ›  Gotowanie: 35min.  ›  Gotowe w: 55min. 

    1. Nagrzać piekarnik do temperatury 220ºC.
    2. Podgrzać czosnek w oliwie, aby powstała aromatyczna mieszanka czosnkowa. Na osobnym talerzu wymieszać bułkę tartą i parmezan. Pomoczyć kurczaka w mieszance czosnkowej, a następnie obtoczyć w bułce tartej z serem. Ułożyć w płytkim naczyniu żaroodpornym.
    3. Piec w nagrzanym piekarniku przez 30-35 minut, aż kurczak przestanie być różowy i soki z niego wypływające będą przezroczyste.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny
    Średnia ocen z całego świata
    (5612)

    Komentarze po polsku (2)

    DomiM
    autor:
    13

    Bardzo prosty ale smaczny przepis! Polecam!  -  18 lip 2015

    Stumilowebutypapy
    0

    Przepyszne 😍😍😍  -  26 sty 2017

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis