Krewetki z tequilą

    Krewetki z tequilą

    2polubienia
    20min.


    Zrobione przez 183 osoby

    Jest to bardzo proste, eleganckie i smakowite danie. Doskonale pasuje do makaronu.

    Składniki
    ilość porcji: 6 

    • 2 łyżki masła
    • 4 ząbki czosnku
    • 1300 g dużych krewetek, obranych i odżyłowanych
    • 120 ml (1/2 szklanki) tequili
    • 25 g (1/2 szklanki) posiekanej świeżej kolendry
    • sól i pieprz do smaku

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 10min.  ›  Gotowe w: 20min. 

    1. Roztopić masło w dużej patelni na średnim ogniu. Podsmażyć czosnek, aż się lekko przyrumieni. Dodać krewetki i obsmażać przez 3 minuty.
    2. Dodać tequilę i kolendrę, doprawić solą i pieprzem. Smażyć jeszcze przez 2 minuty.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis