Seler naciowy z pastą serową

    Seler naciowy z pastą serową

    5polubień
    15min.


    Zrobione przez 70 osób

    To bardzo proste danie z selera jest szczególnie lubiane przez dzieci. Moja prababcia zawsze je robiła dla mnie i moich kuzynów. Na końcu posiłku biliśmy się o ostatni kęs.

    Składniki
    ilość porcji: 16 

    • 225 g serka śmietankowego o temperaturze pokojowej
    • 2 łyżki kwaśnej śmietany
    • 30 g (1/4 szklanki) posiekanych orzechów włoskich
    • 20 zielonych oliwek nadziewanych papryczkami, posiekanych
    • 1 pęczek selera naciowego pokrojonego na kawałki wielkości jednego kęsa

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowe w: 15min. 

    1. W średniej misce wymieszać ser ze śmietaną. Dodać posiekane orzechy włoskie i oliwki. Rozsmarować pastę na kawałkach selera. Ta pasta jest też świetna z krakersami!

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis