Muffinowy cmentarz

    Muffinowy cmentarz

    11polubień
    55min.


    Zrobione przez 96 osób

    Muffiny te są świetne na Halloween. Używamy tu gotowych mieszanek do wypieku muffinów i kremu czekoladowego, ale oczywiście zawsze można użyć własnych wypróbowanych przepisów. Zobaczcie nasz film video z tym przepisem!

    Składniki
    ilość porcji: 24 

    • 1 opakowanie (500 g) gotowej mieszanki do wypieku czekoladowych muffinów
    • 1 opakowanie (500 g) gotowej mieszanki na krem czekoladowy
    • 3/4 szklanki pokruszonych ciasteczek czekoladowych
    • 24 kwadratowe herbatniki

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 30min.  ›  Gotowanie: 25min.  ›  Gotowe w: 55min. 

    1. Upiec babeczki według instrukcji na opakowaniu.
    2. Przygotować krem czekoladowy i posmarować nim ostudzone muffiny. Odłożyć 1/4 kremu. Przelać go do torebki foliowej i na rogu zrobic małą dziurkę. Następnie wyciskając po trochę kremu napisać na herbatnikach Ś.P. lub narysować krzyż.
    3. Ustawić herbatniki na górze każdej babeczki tak, aby wyglądały jak płyty nagrobkowe albo wcisnąć w muffinki. Umieścić muffiny na tacy pokrytej zielonym papierem. Posypać pokruszonymi ciasteczkami czekoladowymi. Można poustawiać papierowe duchy i nietoperze pomiędzy nagrobkami.

    Dowiedz się więcej...

    Chcesz poznać sekrety udanych muffinów? Przeczytaj nasz artykuł: "Idealne muffiny"!

    Mililitry, szklanki, łyżki...

    Gubisz się w przeliczaniu szklanek na gramy? Nie wiesz ile mililitrów mieści się w łyżce? Sprawdź nasz artykuł "Przeliczniki kuchenne", gdzie znajdziesz odpowiedzi na te i wiele innych pytań, a także szybką ściągawkę z najpopularniejszymi składnikami.

    Zobacz jak to zrobić!

    Jak dekorować babeczki na Halloween
    Jak dekorować babeczki na Halloween

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (2)

    autor:
    1

    Zmieniłam tylko krem na jagodowy i wyszły wspaniałe:-) - 17 paź 2013

    autor:
    0

    Zmieniłam tylko krem na jagodowy i wyszły wspaniałe:-) - 18 paź 2014

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis