Armia pająków na Halloween

    Armia pająków na Halloween

    8polubień
    1godz.30min.


    Zrobione przez 4 osoby

    Wyśmienite babeczki na dziecięcą imprezę Halloween. Ze względu na dużą ilość babeczek gotowa mieszanka do wypieku będzie bardzo praktyczna. Zobaczcie nasz film video z tym przepisem!

    Składniki
    ilość porcji: 24 

    • 500 g gotowej mieszanki do wypieku czekoladowych babeczek (lub muffinów)
    • 500 g czarnych pasków lukrecji
    • 500 g gotowego kremu lub lukru czekoladowego
    • małe okrągłe żelki, lentilki lub białe groszki na oczy

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 1godz.  ›  Gotowanie: 30min.  ›  Gotowe w: 1godz.30min. 

    1. Przygotować babeczki zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Zostawić do ostygnięcia.
    2. Pokroić paski lukrecj na 8 cm kawałki. Udekorować 2 babeczki lukrem i zanim lukier ostygnie powkładać po dwóch stronach babeczki, na brzegach, po 3 nogi z lukrecji. Z przodu przykleić oczy z żelków lub groszków. Można też dodać kły z innych żelków, albo narysować je dekoratorskim lukrem, aby uzyskać jak najbardziej przerażający efekt. Powtórzyć czynność z pozostałymi babeczkami.

    Dowiedz się więcej...

    Chcesz poznać sekrety udanych muffinów? Przeczytaj nasz artykuł: "Idealne muffiny"!

    Mililitry, szklanki, łyżki...

    Gubisz się w przeliczaniu szklanek na gramy? Nie wiesz ile mililitrów mieści się w łyżce? Sprawdź nasz artykuł "Przeliczniki kuchenne", gdzie znajdziesz odpowiedzi na te i wiele innych pytań, a także szybką ściągawkę z najpopularniejszymi składnikami.

    Zobacz jak to zrobić!

    Jak dekorować babeczki na Halloween
    Jak dekorować babeczki na Halloween

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (2)

    marta.kulik00
    autor:
    0

    Doskonałe Co tu więcej pisać. Na pewno dzieciaki będą wniebowzięte. Myślę, że takie testy kulinarne to fajna sprawa. Można się rozerwać i pobawić. - 14 paź 2016

    RoksanaSchodnik
    0

    było przepyszne radze spróbować bo jest znakomitec POLECAM - 31 paź 2015

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis