Wywar czarownic na Halloween

    Wywar czarownic na Halloween

    6polubień
    40min.


    Zrobione przez 132 osoby

    Bez tego ponczu nie ma po co przebierać się na Halloween! Sztuczna ręka w zamarzniętej rękawicy pływa w wiaderku ponczu. Można udekorować rękę pająkami i wężami.

    Składniki
    ilość porcji: 16 

    • 300 g malin lub truskawek, pokrojonych na plasterki
    • 600 ml soku żurawinowego lub z czarnej porzeczki
    • 1 saszetka (3 łyżeczki) żelatyny
    • 2 l piwa imbirowego
    • 2 l musującego wina z jabłek
    • 6 węży

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 30min.  ›  Gotowanie: 10min.  ›  Gotowe w: 40min. 

    1. Przygotowanie zamrożonej ręki: umyć i wypłukać gumową rękawicę. Wywinąć środek rękawicy na zewnątrz i odstawić. W 1 litrowym dzbanku połączyć maliny z sokiem.
    2. Połowę mieszaniny przelaćv do małego rondelka. Posypać żelatyną i pozostawić na 2 minuty. Podgrzać na małym ogniu, stale mieszając, aż żelatyna się rozpuści. Wlać z powrotem do odstawionej mieszanki owoców i soku.
    3. Wlać mieszankę do rękawicy. Wypełnić mieszanką górną część rękawicy i zawiązać bezpiecznie koniec rękawicy sznurkiem lub gumką. Mrozić aż będzie twarda na kość lub przez kilka dni, jeśli jest to możliwe.
    4. Serwowanie: starannie odciąć gumową rękawicę od zamrożonej ręki. Umieścić zamrożoną rękę dłonią do góry, opierając ją w dużej części o ściankę wazy na poncz. Wlać piwo imbirowe i musujące wino z jabłek. Ozdobić wężami i pająkami.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis