Puchate jabłuszko

    Puchate jabłuszko

    1polubienie
    35min.


    Zrobione przez 1 osobę

    Jest to deser dla dzieci: szybki, smaczny i delikatny. Masę można nakładać też na ciasto.

    hanah30 Wielkopolskie, Polska

    Składniki
    ilość porcji: 1 

    • 1 duże jabłko
    • 1 białko
    • 1/2 łyżeczki żelatyny
    • 1-2 łyżeczki cukru

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  +20min. chłodzenie  ›  Gotowe w: 35min. 

    1. Jabłko obrać i zetrzeć na tarce o drobnych oczkach.
    2. Białko ubić razem z cukrem, tak aby piana była bardzo sztywna.
    3. W małej ilości gorącej wody rozpuścić żelatynę i dodać do startego jabłka.
    4. Jabłko i pianę wymieszać, przełożyć do pucharków, a kiedy zgęstnieje podawać.

    rada

    z żelatyny można zrezygnować o ile dobrze odciśniemy mus z jabłka

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis