Sałatka ze spaghetti

    (90)
    2 godz. 30 min

    Wspaniała letnia sałatka, która smakuje jeszcze lepiej następnego dnia (jeśli będzie miała okazję dotrwać...)!


    Zrobione przez 78 osób

    Składniki
    ilość porcji: 8 

    • 500 g makaronu spaghetti
    • 450 ml włoskiego sosu sałatkowego
    • 1 łyżka włoskich przypraw (bazylia, tymianek, oregano, kolendra)
    • 225 g startego żółtego sera, np. cheddar
    • 2 drobno posiekane pomidory
    • 1 drobno pokrojona zielona papryka
    • 1 drobno pokrojona cebula
    • 1 obrany ogórek, drobno pokrojony

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 20min.  ›  +2godz. chłodzenie  ›  Gotowe w: 2godz.30min. 

    1. Do osolonej wody wrzucić spaghetti i ugotować al dente. Przepłukać zimną wodą, odcedzić.
    2. Do dużej miski wrzucić posiekane pomidory, zieloną paprykę, cebulę i ogórek. Dodać starty ser i przyprawy.
    3. Do warzyw dodać ostudzony makaron i polać całość sosem vinaigrette. Dobrze wszystko wymieszać. Wstawić do lodówki na kilka godzin.

    Idealnie ugotowany makaron?

    Chcesz wiedzieć więcej o tym jak ugotować idealny makaron? Przeczytaj nasz artykuł: "Jak gotować makaron?"

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny
    Średnia ocen z całego świata
    (90)

    Ten przepis nie ma jeszcze oceny z Polski, ale dostępne są oceny z innych stron świata:

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis