Sałatka z paluszkami krabowymi

    Sałatka z paluszkami krabowymi

    9polubień
    11min.


    Zrobione przez 85 osób

    Ta sałatka z krabów jest doskonała na ciepło i na zimno. Robię ją na wszystkie rodzinne spotkania. Za ten prosty przepis wygrałam nawet nagrodę w konkursie kulinarnym.

    Składniki
    ilość porcji: 8 

    • 1/2 pokrojonej zielonej papryki
    • 1 drobno posiekana cebula
    • 3 łyżki (45 g) masła
    • 350 g paluszków krabowych „surimi”
    • 235 ml (1 szklanka) majonezu

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 5min.  ›  Gotowanie: 6min.  ›  Gotowe w: 11min. 

    1. Zieloną paprykę i cebulę podsmażyć na maśle w średniej patelni przez 3 minuty, aż warzywa zrobią się miękkie.
    2. Dodać paluszki surimi i podsmażać kolejne 3 minuty, mieszając. Zdjąć z ognia, przełożyć mieszankę do średniej miski i wymieszać z majonezem. Można podawać na ciepło lub na zimno.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis