Salsa z arbuza „woda i ogień”

    Salsa z arbuza „woda i ogień”

    3polubienia
    15min.


    Zrobione przez 306 osób

    Soczysty arbuz dodany zamiast pomidorów sprawia, iż ta pikantna salsa pali w gardle, ale i orzeźwia - to idealna kombinacja na letnie spotkanie przy grillu! Podawać z chipsami z tortilli, lub użyć jako sosu do grillowanego kurczaka lub ryby.

    Składniki
    ilość sztuk: 4 szklanki

    • 500 g drobno pokrojonego arbuza
    • 75 g (1/2 szklanki) drobno posiekanej zielonej papryki
    • 2 łyżki soku z limonki
    • 2 łyżki posiekanej świeżej kolendry
    • 1 łyżka posiekanej dymki
    • 1 łyżka posiekanej świeżej papryczki jalapeño (lub czuszki) bez gniazda nasiennego
    • 1/2 łyżeczki soli czosnkowej

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowe w: 15min. 

    1. Wrzucić do dużej miski kawałki arbuza, zieloną paprykę, sok z limonki, kolendrę, dymkę i jalapeño, i doprawić solą czosnkową. Dobrze wymieszać i podawać.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis