Roladki z prosciutto i parmezanem

    Roladki z prosciutto i parmezanem

    9polubień
    20min.


    Zrobione przez 84 osoby

    Przekąska bardzo łatwa do przygotowania. Absolutnie przepyszna!

    Składniki
    ilość porcji: 8 

    • 500 g gotowego ciasta francuskiego
    • 140 g prosciutto (szynki włoskiej) w cienkich plasterkach
    • 140 g parmezanu w cienkich plasterkach
    • 2 łyżeczki musztardy dijon

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 10min.  ›  Gotowe w: 20min. 

    1. Nagrzać piekarnik do 175°C. Spryskać blachę olejem spożywczym w spreju.
    2. Rozłożyć arkusz schłodzonego ciasta na płaskiej powierzchni. Posmarować cienko musztardą, a następnie rozłożyć warstwę prosciutto, a na to warstwę sera. Zrolować arkusz, zaczynając od dłuższego boku i pociąć na 2,5 centymetrowe odcinki. Poukładać otrzymane krążki na przygotowanej blasze. Powtórzyć czynność z pozostałymi arkuszami ciasta.
    3. Piec 10 do 12 minut.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis