Roladki z kurczakiem

    Roladki z kurczakiem

    17polubień
    4godz.30min.


    Zrobione przez 103 osoby

    Kawałki filetów z kurczaka zawijane z wędzonym boczkiem i z ananasem. Moja rodzina je uwielbia. Jeśli lubisz ostre dania, możesz je maczać w pikantnej musztardzie.

    Składniki
    ilość porcji: 10 

    • 500 g filetów z piersi kurczaka
    • 500 g boczku wędzonego w plastrach
    • 1 puszka (500 g) ananasa w kawałkach
    • 520 ml sosu teriyaki

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 20min.  ›  +4godz. marynowanie  ›  Gotowe w: 4godz.30min. 

    1. Kurczaka pokroić w kawałki wielkości jednego kęsa. Każdy kawałek owinąć w 1/3 plastra boczku, nabić na wykałaczkę, a następnie nadziać kawałek ananasa. Marynować w sosie teriyaki przez co najmniej 4 godziny.
    2. Nagrzać piekarnik do 190°C.
    3. Ułożyć marynowane ruloniki na blasze wyłożonej pergaminem. Piec przez 20 minut, aż kurczak i boczek nabiorą złotego koloru. Ułożyć na papierowym ręczniku aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu. Podawać na gorąco.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis