Roladki z daktyli w boczku

    (277)
    35 min

    Łatwa i szybka przystawka, której spróbowałam po raz pierwszy na ślubie amerykańskich Indian. Daktyle są nadziewane migdałami i zawinięte w wędzony boczek.


    Zrobione przez 245 osób

    Składniki
    ilość porcji: 6 

    • 225 g daktyli bez pestek
    • 110 g całych migdałów
    • 500 g wędzonego boczku w plasterkach

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 30min.  ›  Gotowanie: 5min.  ›  Gotowe w: 35min. 

    1. Nagrzać piekarnik włączając funkcję „grill”.
    2. Daktyle ponacinać i do każdego włożyć jeden migdał. Nadziany daktyl owinąć boczkiem i spiąć wykałaczką.
    3. Piec przez 10 minut, aż boczek zrobi się równomiernie brązowy i chrupiący.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny
    Średnia ocen z całego świata
    (277)

    Komentarze po polsku (1)

    MonikaKwiatkowska
    2

    pycha,pycha  -  13 lip 2013

    Zobacz więcej ocen z innych krajów

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis