Raita

    (71)
    1 godz.

    Raita uważana jest za indyjską sałatkę. Jest to po prostu znakomity dip, który można podać z każdym pikantnym daniem!


    Zrobione przez 65 osób

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 235 ml (1 szklanka) jogurtu naturalnego
    • 235 ml (1 szklanka) śmietany
    • 3 ogórki oczyszczone z nasion i posiekane
    • 1 pomidor oczyszczony z nasion i posiekany
    • 1 łyżeczka mielonego kuminu (kminu rzymskiego)
    • 0,5 łyżeczki papryki w proszku
    • 4 ząbki czosnku, rozgniecione
    • sól i pieprz do smaku

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowanie: 45min.  ›  Gotowe w: 1godz. 

    1. Wlać do salaterki jogurt i śmietanę. Dodać kumin, paprykę oraz czosnek, dobrze wymieszać.
    2. Dodać ogórki, pomidory i wszystko razem wymieszać. Przed podaniem schłodzić.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny
    Średnia ocen z całego świata
    (71)

    Komentarze po polsku (1)

    JustynaWiktoria
    0

    Taka sobie, można by ją czymś wzbogacić. Lekkostrawna i w sam raz na kolację. Moim zdaniem szklanka jogurtu i szklanka śmietany na 1 pomidor i 3 ogórki to trochę za dużo. Ja dałam 4 łyżki jogurtu i 1,5 śmietany na 1 mały pomidor i pół ogórka szklarniowego i wszystko i tak pływa.  -  06 lut 2017

    Zobacz więcej ocen z innych krajów

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis