Pyszny przecier jabłkowy

    (304)

    Ten szybki i prosty przecier jabłkowy jest naprawdę pyszny - moja babcia ciągle go robi!


    Zrobione przez 280 osób

    Składniki
    ilość porcji: 2 

    • 2 jabłka - obrane, bwydrążone i starte
    • 1 łyżeczka mielonego cynamonu
    • 60 ml (1/4 szklanki) wody
    • 3 łyżki brązowego cukru

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowanie: 30min.  ›  Gotowe w: 45min. 

    1. Włożyć starte jabłka do średniego rondelka i postawić na średnim ogniu. Posypać cynamonem, następnie wlać wodę i gotować, aż kawałki jabłka staną się miękkie i papkowate.
    2. Dodać brązowy cukier i dobrze wymieszać. Podawać na przykład z lodami.

    Przetwory owocowe

    Jeśli chcesz się dowiedzieć więcej na temat przygotowywania przetworów owocowych koniecznie przeczytaj nasz artykuł: "Przetwory owocowe". Znajdziesz tam informacje o owocach, słoikach, temperaturach, pasteryzacji - a wszystko okraszone zdjęciami!

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny
    Średnia ocen z całego świata
    (304)

    Ten przepis nie ma jeszcze oceny z Polski, ale dostępne są oceny z innych stron świata:

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis