Pyszna kula serowa

    Pyszna kula serowa

    Zapisz do ulubionych
    4godz.15min.


    Zrobione przez 183 osoby

    Smaczna kula z serka smietankowego z boczkiem. Najlepiej smakuje z maślanymi krakersami.

    Składniki
    ilość porcji: 20 

    • 500 g boczku wędzonego w plastrach
    • 500 g serka śmietankowego o temperaturze pokojowej
    • 3 łyżki majonezu
    • 1 drobno pokrojona dymka ze szczypiorkiem
    • 110 g (1 szklanka) posiekanych orzechów pekan

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 5min.  ›  +4godz. chłodzenie  ›  Gotowe w: 4godz.15min. 

    1. W dużej patelni podsmażyć boczek. Zdjąć z patelni i odsączyć na papierowym ręczniku. Ostudzony boczek pokroić lub połamać na małe kawałki.
    2. W średniej misce wymieszać ser z boczkiem, majonezem i szczypiorkiem, a następnie uformować z masy 2 kule. Przykryć i wstawić do lodówki na 3 do 4 godzin lub na noc.
    3. Przed podaniem obtoczyć kulki w posiekanych orzechach.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis