Portorykańskie „Tostones” (smażone rajskie banany)

    Portorykańskie „Tostones” (smażone rajskie banany)

    8polubień
    10min.


    Zrobione przez 99 osób

    Chrupiące smażone rajskie banany (znacznie twardsze i większe od zwyczajnych bananów). Świetna przystawka lub przekąska!

    Składniki
    ilość porcji: 2 

    • 5 łyżek oleju do smażenia
    • 1 rajski banan pokrojony w plasterki
    • 3 szklanki zimnej wody
    • sól do smaku

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 5min.  ›  Gotowanie: 5min.  ›  Gotowe w: 10min. 

    1. Rozgrzać olej w dużej patelni. Włożyć banany na olej i smażyć po około 3,5 minuty z każdej strony.
    2. Wyjąć banany z patelni i spłaszczyć je, przyciskając talerzem lub deseczką.
    3. Zanurzyć spłaszczone banany w wodzie, a następnie ponownie wrzucić na gorący tłuszcz i smażyć po minucie z każdej strony. Posolić do smaku i podawać.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (1)

    autor:
    1

    Spróbowałem przyrządzić to teraz. I wykonałem wszystkie polecenia a wyszły nie tak jak na rysunku tylko bardziej ciemne coś jak spalone a trzymalem się czasu i tak mi nie wyszly. Choć z soleniem to bym odpuścil. Solić coś co jest słodkie! - 15 kwi 2014

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis