Pomidory i ogórki w koperkowym sosie

    (339)

    Duszą tej prostej, letniej sałatki są chrupiące ogórki, świeże pomidory i cebula. Jest doskonałym i szybkim dodatkiem do każdego dania.


    Zrobione przez 324 osoby

    Składniki
    ilość porcji: 6 

    • 60 ml (1/4 szklanki) octu jabłkowego
    • 1 łyżeczka cukru
    • 1/2 łyżeczki soli
    • 1/2 łyżeczki świeżego posiekanego koperku
    • 3/4 łyżeczki czarnego mielonego pieprzu
    • 2 łyżki oleju roślinnego
    • 2 ogórki zielone pokrojone w plasterki
    • 120 g (1 szklanka) czerwonej cebuli pokrojonej w plasterki
    • 2 dojrzałe pomidory pokrojone w kliny

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  +15min. odstawienie  ›  Gotowe w: 30min. 

    1. W dużej misce wymieszać ocet z cukrem, solą, koperkiem, pieprzem i olejem. Dodać ogórki, cebulę i pomidory. Wymieszać i odczekać co najmniej 15 minut przed podaniem.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny
    Średnia ocen z całego świata
    (339)

    Ten przepis nie ma jeszcze oceny z Polski, ale dostępne są oceny z innych stron świata:

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis