Roladki z ogórkiem konserwowym

    Roladki z ogórkiem konserwowym

    6polubień
    1godz.20min.


    Zrobione przez 34 osoby

    Kiedy robię przyjęcie zawsze jestem proszona o zaserwowanie moich roladek z ogórków. To pyszna przekąska, a wygląda bardzo uroczyście ze składnikami w kolorze czerwonym, zielonym i białym.

    Składniki
    ilość porcji: 25 

    • 900 g ogórków konserwowych
    • 450 g serka śmietankowego o temperaturze pokojowej
    • 50 g cienkich plasterków szynki

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 20min.  ›  +1godz. chłodzenie  ›  Gotowe w: 1godz.20min. 

    1. Odsączyć dobrze ogórki.
    2. Posmarować dwa plasterki szynki serkiem śmietankowym na około 1/2 cm grubości. Owinąć nim ogórki. Powtórzyć czynność z pozostałymi składnikami.
    3. Schłodzić, a następnie pokroić w małe okrągłe roladki.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis