Kiełbasa smażona z warzywami

    Kiełbasa smażona z warzywami

    7polubień
    50min.


    Zrobione przez 207 osób

    Jest to stary przepis mojej babci. Moja babcia zawsze mówiła, że to jest dobre polsko-słowackie jedzenie! Smacznego!

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 4 ziemniaki, obrane i pokrojone na 1 cm kostki
    • 1 cebula, drobno posiekana
    • 2 zielone papryki, pokrojone na 1 cm kostki
    • 0,5 łyżeczki cebuli granulowanej
    • 0,5 łyżeczki czosnku granulowanego
    • 0,5 łyżeczki soli
    • 0,25 łyżeczki czarnego pieprzu
    • 60 ml oleju roślinnego
    • 500 g kiełbasy, pociętej na kawałki 2,5 cm

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowanie: 35min.  ›  Gotowe w: 50min. 

    1. Rozgrzać olej w dużej patelni na średnim ogniu. Smażyć cebulę i ziemniaki przez 15 minut, mieszając od czasu do czasu. Zmniejszyć ogień na średni i dodać paprykę, cebulę granulowaną czosnek granulowany, sól i pieprz. Przykryć i smażyć przez kolejne 5 minut. Dodać kiełbasę, przykryć i smażyć jeszcze przez 15 minut lub do chwili gdy cebula się przyrumieni.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (1)

    autor:
    0

    Smaczne, jak u babci. Polecam dodać nieco mniej kiełbasy i drobno pokroić ziemniaki (ja pokroiłam na większe kawałki i musiałam dłużej smażyć). - 25 paź 2015

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis