Farsz do naleśników - pieczarkowy

Pyszny farsz do naleśników i nie tylko. Można go również użyć do faszerowania pieczarek.

Jola Dolnośląskie, Polska

Składniki

ilość sztuk: 10 naleśników

  • 60 dkg świeżych pieczarek
  • 3 łyżki oleju
  • 1 średnia cebula, pokrojona w kostkę
  • sól i pieprz do smaku
  • 15 dkg żółtego sera
  • pęczek zielonej pietruszki

Sposób przygotowania

Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowanie: 30min.  ›  Gotowe w: 45min. 

  1. Obrane lub umyte pieczarki pokroić w plasterki i dać na patelnię na rozgrzany olej wraz z pokrojoną w kostkę cebulą. Dusić aż z pieczarek odparuje woda. Dodać przyprawy do smaku.
  2. Gdy przypieczone pieczarki ostygną, dodać starty na grubej tarce żółty ser i drobno pokrojoną zieloną pietruszkę.
  3. Dokładnie wszystko wymieszać i farsz jest gotowy do nakładania do naleśników.

rada

Gotowe, podgrzane na patelni naleśniki polewam keczupem.

Podobne przepisy

Komentarze i oceny (0)

Dodaj swój komentarz

Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis

Podobne kategorie