Farsz do naleśników - pieczarkowy

    (1)

    Pyszny farsz do naleśników i nie tylko. Można go również użyć do faszerowania pieczarek.

    Jola

    Dolnośląskie, Polska
    Zrobione przez 8 osób

    Składniki
    ilość sztuk: 10 naleśników

    • 60 dkg świeżych pieczarek
    • 3 łyżki oleju
    • 1 średnia cebula, pokrojona w kostkę
    • sól i pieprz do smaku
    • 15 dkg żółtego sera
    • pęczek zielonej pietruszki

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowanie: 30min.  ›  Gotowe w: 45min. 

    1. Obrane lub umyte pieczarki pokroić w plasterki i dać na patelnię na rozgrzany olej wraz z pokrojoną w kostkę cebulą. Dusić aż z pieczarek odparuje woda. Dodać przyprawy do smaku.
    2. Gdy przypieczone pieczarki ostygną, dodać starty na grubej tarce żółty ser i drobno pokrojoną zieloną pietruszkę.
    3. Dokładnie wszystko wymieszać i farsz jest gotowy do nakładania do naleśników.

    rada

    Gotowe, podgrzane na patelni naleśniki polewam keczupem.

    Zobacz wszystkie przepisy (12)

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny
    Średnia ocen z całego świata
    (1)

    Komentarze po polsku (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis
    Więcej zbiorów przepisów (5)