Koktajl mleczny wieloowocowy

    Koktajl mleczny wieloowocowy

    4polubienia
    15min.


    Zrobione przez 2 osoby

    Smaczny, pożywny napój na każdą okazję. Można go wykonać z dowolnych, sezonowych owoców.

    Jola Dolnośląskie, Polska

    Składniki
    ilość sztuk: 6 szklanek

    • 600 g owoców np. czerwona porzeczka, malina, jeżyna
    • 60 ml maślanki lub kefiru
    • 4 łyżki cukru

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowe w: 15min. 

    1. Owoce wymyć, wrzucić do wysokiego naczynia.
    2. Dodać cukier i zmiksować robotem elektrycznym aż do rozdrobnienia owoców.
    3. Podać w wysokich szklankach.

    rada

    W lecie do koktajlu można dodać rozkruszony lód. Aby zlikwidować w koktajlu małe pestki z owoców, można go przecedzić przez sito.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis