Farsz do naleśników - szpinakowy

    Farsz do naleśników - szpinakowy

    16polubień
    20min.


    Zrobione przez 12 osób

    Delikatny, pyszny farsz do naleśników. Może to być również danie samodzielne, podawane do ziemniaczków z jajkiem sadzonym.

    Jola Dolnośląskie, Polska

    Składniki
    ilość sztuk: 10 naleśników

    • 800 g szpinaku
    • 4 jajka
    • 2 ząbki czosnku
    • 1/2 łyżeczki soli
    • szczypta pieprzu
    • 1 łyżeczka mąki

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 10min.  ›  Gotowe w: 20min. 

    1. Wypłukać szpinak, obciąć ogonki, pokroić na małe kawałki i ugotować w wodzie.
    2. Odcedzić i dać na patelnię dodając całe surowe jajka i pozostałe składniki. Chwilę dusić na małym ogniu, aby odparowała woda.
    3. Na koniec posypać mąką, aby farsz zgęstniał. Gotowy farsz zawijać w naleśniki.

    rada

    Ostatnio dodałam też do wystudzonego farszu 10 dkg pokrojonego serka feta. Było pyszne.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (2)

    alaola
    autor:
    8

    Pyszny ten farsz! Dodatkowo dodałam trochę posiekanych czarnych oliwek. - 06 kwi 2012

    Katrin
    autor:
    7

    Świetny pomysł na naleśniki. Przepyszne!! dodałam grzybki i czosnkowy serek feta. Znakomite. - 24 paź 2012

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis