Szczaw w słoiki na zimę

    2 godz. 17 min

    Doskonały pasteryzowany szczaw na zupę szczawiową, podawaną z jajkiem na twardo i śmietanką.

    Jola

    Dolnośląskie, Polska
    Zrobione przez 18 osób

    Składniki
    ilość sztuk: 5 słoików

    • 1/2 kg szczawiu
    • 2 łyżeczki soli

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 7min.  ›  +2godz. peklowanie  ›  Gotowe w: 2godz.17min. 

    1. Wypłukać szczaw i obciąć ogonki.
    2. Szczaw posiekać nożem na małe kawałki, wsadzić do miski i pomieszać z solą.
    3. Po 2 godz. nałożyć szczaw do małych słoików (375 g), zakrecić słoiki i pasteryzować w wodzie pod przykryciem przez 7 minut.
    Zobacz wszystkie przepisy (12)

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny
    Średnia ocen z całego świata
    (0)

    Komentarze po polsku (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis
    Więcej zbiorów przepisów (4)