Kompot ze świeżych owoców

    Kompot ze świeżych owoców

    4polubienia
    30min.


    Zrobione przez 12 osób

    Jako dodatek do obiadu. Doskonały napój na upalne dni, zwłaszcza schłodzony.

    Jola Dolnośląskie, Polska

    Składniki
    ilość porcji: 8 

    • 500 g owoców
    • 2 litry wody
    • 4-5 łyżek cukru

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 20min.  ›  Gotowe w: 30min. 

    1. Umyte owoce (np. maliny, jeżyny, obrane i pokrojne na ćwiartki jabłka) wrzucić do garnka z wodą i gotować na małym ogniu.
    2. Gdy kompot trochę ostygnie dodać cukier i nalać najlepiej do wysokich szklanek (razem z owocami).

    rada

    Kompot można zrobić z jednego rodzaju owoców lub jako kompot wieloowocowy.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (1)

    KarolinaLorant
    0

    mam nadzieję że będzie pyszne będę robić w święta wielkanocne trzymajcie kciuki - 22 mar 2016

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis