Mizeria

    (1)
    2 godz. 10 min

    Podawać najlepiej do obiadu z jajkiem sadzonym i ziemniaczkami lub z mięsem i ziemniaczkami.

    Jola

    Dolnośląskie, Polska
    Zrobione przez 13 osób

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 4 duże ogórki, zetrzeć na tarce
    • 1 pęczek szczypiorku
    • 200 ml śmietany 12%
    • sól i pieprz do smaku
    • cukier i kwasek do smaku

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  +2godz. odstawienie  ›  Gotowe w: 2godz.10min. 

    1. Starte na cienkie plasterki ogórki posolić jedną łyżeczką soli i zostawić na 2 godziny, żeby puściły wodę. Następnie do odsączonych z wody ogórków dodać szczypiorek, śmietanę i pozostałe przyprawy.
    Zobacz wszystkie przepisy (12)

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny
    Średnia ocen z całego świata
    (1)

    Ten przepis nie ma jeszcze oceny z Polski, ale dostępne są oceny z innych stron świata:

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis
    Więcej zbiorów przepisów (6)