Mizeria

    Mizeria

    5polubień
    2godz.10min.


    Zrobione przez 13 osób

    Podawać najlepiej do obiadu z jajkiem sadzonym i ziemniaczkami lub z mięsem i ziemniaczkami.

    Jola Dolnośląskie, Polska

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 4 duże ogórki, zetrzeć na tarce
    • 1 pęczek szczypiorku
    • 200 ml śmietany 12%
    • sól i pieprz do smaku
    • cukier i kwasek do smaku

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  +2godz. odstawienie  ›  Gotowe w: 2godz.10min. 

    1. Starte na cienkie plasterki ogórki posolić jedną łyżeczką soli i zostawić na 2 godziny, żeby puściły wodę. Następnie do odsączonych z wody ogórków dodać szczypiorek, śmietanę i pozostałe przyprawy.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis