Jagody pasteryzowane

    Jagody pasteryzowane

    (0)
    Zapisz do ulubionych
    12min.


    Bądź pierwszą osobą, która to zrobi!

    Znakomite jagody do deserów, lodów, jak również stosowane przy zatruciach pokarmowych.

    Jola Dolnośląskie, Polska

    Składniki
    ilość sztuk: 2 słoiki po 350 g

    • 1l jagód
    • 8 łyżek cukru

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 5min.  ›  Gotowanie: 7min.  ›  Gotowe w: 12min. 

    1. Umyte i oczyszczone z listków jagody wsypać do słoików o pojemności 350 g. Zasypać cukrem po 4 łyżki na słoik. Zakręcić i pasteryzować 7 minut.
    Zobacz wszystkie przepisy (12)

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny
    Średnia ocen z całego świata
    (0)

    Komentarze po polsku (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis