Zaloguj się Zarejestruj się

Kasza manna na mleku

  • 2komentarze
  • 10polubień
  • 15min.

Kaszka manna jest znakomita na śniadanie, na deser lub jako pokarm dietetyczny. Można podawać z cynamonem i cukrem lub sokiem malinowym.

Jola Dolnośląskie, Polska

Składniki
ilość porcji: 4 

  • 1l mleka
  • 10 czubatych łyżek kaszy mannej
  • szczypta soli
  • 1 łyżka cukru
  • cynamon, cukier lub sok malinowy do smaku

Sposób przygotowania
Przygotowanie: 5min.  ›  Gotowanie: 10min.  ›  Gotowe w: 15min. 

  1. Kaszkę rozprowadzić w jednej szklance zimnego mleka. Resztę mleka zagotować i dodać łyżkę cukru. Do gotującego się mleka wlać kaszę z mlekiem, ciągle mieszając. Gotować do chwili aż kasza zgęstnieje, około 7 minut.
  2. Ugotwaną kaszę wyłożyć na głębokie talerze uprzednio opłukane zimną wodą. Posypać cynamonem i cukrem lub polać sokiem malinowym.

Podobne przepisy

Komentarze i oceny (2)

AdamJarosz
autor:
15

Łatwy i prosty sposób na śniadanie - 11 wrz 2013

anulencja
autor:
5

- - 10 wrz 2013

Dodaj swój komentarz

Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis

Podobne kategorie