Kasza manna na mleku

    Kasza manna na mleku

    20polubień
    15min.


    Zrobione przez 179 osób

    Kaszka manna jest znakomita na śniadanie, na deser lub jako pokarm dietetyczny. Można podawać z cynamonem i cukrem lub sokiem malinowym.

    Jola Dolnośląskie, Polska

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 1l mleka
    • 10 czubatych łyżek kaszy mannej
    • szczypta soli
    • 1 łyżka cukru
    • cynamon, cukier lub sok malinowy do smaku

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 5min.  ›  Gotowanie: 10min.  ›  Gotowe w: 15min. 

    1. Kaszkę rozprowadzić w jednej szklance zimnego mleka. Resztę mleka zagotować i dodać łyżkę cukru. Do gotującego się mleka wlać kaszę z mlekiem, ciągle mieszając. Gotować do chwili aż kasza zgęstnieje, około 7 minut.
    2. Ugotwaną kaszę wyłożyć na głębokie talerze uprzednio opłukane zimną wodą. Posypać cynamonem i cukrem lub polać sokiem malinowym.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (3)

    autor:
    25

    Łatwy i prosty sposób na śniadanie - 11 wrz 2013

    autor:
    14

    - - 10 wrz 2013

    Natass
    autor:
    0

    Super wyszła dobra nawet po moich autorskich kombinacjach z proporcjami i kipiącym mleku. Bardzo łatwy przepis. - 10 sie 2016

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis