Kasza manna na mleku
1 / 1 Zdjęcie:  Jola
Następne

Kasza manna na mleku

  • 5 2
  • 6
    polubień
  • 15min.

Kaszka manna jest znakomita na śniadanie, na deser lub jako pokarm dietetyczny. Można podawać z cynamonem i cukrem lub sokiem malinowym.

Jola Dolnośląskie, Polska

Składniki

ilość porcji: 4 

  • 1l mleka
  • 10 czubatych łyżek kaszy mannej
  • szczypta soli
  • 1 łyżka cukru
  • cynamon, cukier lub sok malinowy do smaku

Sposób przygotowania

Przygotowanie: 5min.  ›  Gotowanie: 10min.  ›  Gotowe w: 15min. 

  1. Kaszkę rozprowadzić w jednej szklance zimnego mleka. Resztę mleka zagotować i dodać łyżkę cukru. Do gotującego się mleka wlać kaszę z mlekiem, ciągle mieszając. Gotować do chwili aż kasza zgęstnieje, około 7 minut.
  2. Ugotwaną kaszę wyłożyć na głębokie talerze uprzednio opłukane zimną wodą. Posypać cynamonem i cukrem lub polać sokiem malinowym.

Zobacz także

Komentarze i oceny (2)

3
autor: AdamJarosz

Łatwy i prosty sposób na śniadanie - 11 wrz 2013

0
autor: anulencja

10 wrz 2013

Dodaj swój komentarz

Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis
Opowiedz nam co Ci się podobało w tym przepisie, co zmieniłeś(aś) i jak Ci smakowało!

Podobne kategorie