Tagliatelle ze szparagami i wędzonym pstrągiem

    Tagliatelle ze szparagami i wędzonym pstrągiem

    Zapisz do ulubionych
    19min.


    Bądź pierwszą osobą, która to zrobi!

    Jeśli musimy szybko przyrządzić dość wykwintną i nie za ciężką kolację lub obiad, to danie będzie jak znalazł, szczególnie w czasie sezonu na szparagi.

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 250 g makaronu tagliatelle (lub wstążki)
    • 250 g cienkich szparagów, pokrojonych na kawałki
    • 125 g drobnego mrożonego bobu
    • 100 ml śmietanki
    • skórka otarta z 1 cytryny
    • 2 łyżeczki posiekanego szczypiorku
    • 2 łyżeczki posiekanego koperku lub listków kopru włoskiego
    • 250 g wędzonego pstrąga, rozdrobnionego

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 9min.  ›  Gotowe w: 19min. 

    1. Wrzucić makaron do dużego rondla z lekko osolonym wrzątkiem i gotować 5 minut.
    2. Wrzucić do rondla z makaronem szparagi i bób. Doprowadzić ponownie do wrzenia i gotować jeszcze 4 minuty, aż makaron i warzywa będą miękkie.
    3. Utrzeć śmietankę ze skórką z cytryny i posiekanymi ziołami w dużej salaterce. Ułożyć na wierzchu kawałki pstrąga.
    4. Starannie odlać makaron i warzywa. Wrzucić do salaterki z rybą. Wymieszać delikatnie, ale dokładnie. Podawać natychmiast.

    Inne propozycje

    • Aby przygotować to danie w wersji wegetariańskiej, należy zastąpić pstrąga plasterkami papryczki pimiento ze słoika.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis