Pasta z wędzonego łososia

    Pasta z wędzonego łososia

    8polubień
    5min.


    Zrobione przez 213 osób

    Pyszna i łatwa pasta, za którą zawsze dostaję mnóstwo komplementów. Podawać z neutralnymi w smaku krakersami, aby lepiej czuć smak wędzonego łososia. Jeżeli ktoś lubi, może dodać do pasty posiekane kapary. Przeważnie podaję pastę w miseczce na ozdobnym talerzu obłożonym krakersami.

    Składniki
    ilość porcji: 9 

    • 500 g serka śmietankowego o temperaturze pokojowej
    • 350 g posiekanego wędzonego łososia
    • 3 krople sosu Worcestershire
    • 3 krople ostrego sosu chili
    • 1 łyżeczka świeżego posiekanego koperku
    • 2 łyżki posiekanego szczypiorku

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 5min.  ›  Gotowe w: 5min. 

    1. W niewielkiej misce rozmieszać serek, aby nie był twardy i zbity. Dodać łososia, sos Worcestershire i sos chili, koperek i szczypiorek, i dobrze wszystko wymieszać. Smacznego!

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis