Panierowane krewetki

    Panierowane krewetki

    10polubień
    15min.


    Zrobione przez 115 osób

    Bardzo proste i smaczne danie, doskonałe na obiad w gronie rodziny. Uwaga na temperaturę oleju - jeśli jest za gorący, krewetki się zbytnio przysmażą.

    Składniki
    ilość porcji: 8 

    • 1 l oleju roślinnego do smażenia
    • 500 g obranych i odżyłowanych krewetek
    • 1 jajko, roztrzepane
    • 2 szklanki bułki tartej

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 5min.  ›  Gotowanie: 10min.  ›  Gotowe w: 15min. 

    1. Rozgrzać olej w dużej patelni. Zanurzać krewetki w jajku, a następnie obtaczać w tartej bułce. Smażyć w gorącym oleju.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (2)

    autor:
    21

    - 31 gru 2011

    autor:
    13

    można też zrobić krewetki w tempurze - 05 paź 2012

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis