Ogórki konserwowe z serkiem śmietankowym

    Ogórki konserwowe z serkiem śmietankowym

    4polubienia
    8godz.10min.


    Zrobione przez 133 osoby

    Te smaczne przekąski składają się z całych ogórków konserwowych (lub kiszonych) pokrytych serkiem śmietankowym i zawiniętych w cienkie plastry wędliny.

    Składniki
    ilość sztuk: 8 

    • 8 ogórków konserwowych, osuszonych papierowym ręcznikiem
    • 500 g serka śmietankowego o temperaturze pokojowej
    • 225 g cienkich plasterków mielonki śniadaniowej lub szynki

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  +8godz. chłodzenie  ›  Gotowe w: 8godz.10min. 

    1. Każdy ogórek posmarować serkiem. Zawinąć wokół 2 plasterki mielonki lub plasterek innej wędliny. Ogórki wstawić do lodówki i zostawić na noc, a przed podaniem pokroić na kawałki i wbić w nie wykałaczki.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis