Krem orzechowy do ciasteczek

    Krem orzechowy do ciasteczek

    1polubienie
    10min.


    Zrobione przez 7 osób

    Wyśmienite nadzienie do ciasteczek z orzechów włoskich. Można nim przekładać kruche składane ciasteczka o neutralnym smaku, np. maślane.

    Składniki
    ilość sztuk: 1 szklanka

    • 2 białka
    • 225 g orzechów włoskich, zmielonych
    • 100 g drobnego cukru

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowe w: 10min. 

    1. Ubić białka, a następnie dodać orzechy oraz cukier. Dobrze wymieszać. Nałożyć około 1 łyżeczkę nadzienia na każde wykrojone ciastko.

    Mililitry, szklanki, łyżki...

    Gubisz się w przeliczaniu szklanek na gramy? Nie wiesz ile mililitrów mieści się w łyżce? Sprawdź nasz artykuł "Przeliczniki kuchenne", gdzie znajdziesz odpowiedzi na te i wiele innych pytań, a także szybką ściągawkę z najpopularniejszymi składnikami.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis