Makaron z kapustą

    (228)

    Duszona kapusta z cebulą i z makaronem to doskonały bezmięsny posiłek gotowany na ostatnią chwilę!


    Zrobione przez 221 osób

    Składniki
    ilość porcji: 5 

    • 1 średnia główka kapusty, drobno posiekanej
    • 2 czerwone cebule, pokrojone w piórka
    • 115 g masła
    • 450 g szerokiego makaronu
    • sól do smaku
    • mielony czarny pieprz do smaku

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowanie: 15min.  ›  Gotowe w: 30min. 

    1. W dużym garnku ugotować makaron w osolonej wodzie.
    2. W międzyczasie na średnim ogniu roztopić na patelni masło lub margarynę. Podsmażyć kapustę i cebulę aż będą miękkie.
    3. Odcedzić makaron i włożyć z powrotem do garnka. Dodać kapustę z cebulą i wymieszać. Doprawić solą i pieprzem do smaku.

    Idealnie ugotowany makaron?

    Chcesz wiedzieć więcej o tym jak ugotować idealny makaron? Przeczytaj nasz artykuł: "Jak gotować makaron?"

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny
    Średnia ocen z całego świata
    (228)

    Ten przepis nie ma jeszcze oceny z Polski, ale dostępne są oceny z innych stron świata:

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis